Lokaal muzikaal talent

Vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus

Planning

zaterdag 21-24 uur: The Queen B’s ft. Jukebox Vibes

vrijdag 20-22 uur: Lise (Nederlandstalig)
vrijdag 22:30-00:30 uur : Sing Song Sally

zaterdag 20-22 uur: Accént!
zaterdag 22-24 uur: 4 pleasure

vrijdag 20-21 uur: Giana & Elias
vrijdag 21-24 uur: Backyard Crashers

zaterdag 20-21 uur: Reet Rovers
zaterdag 21-23 uur: Mojo Daemons

vrijdag 20-22 uur: Chicho Salsa

zaterdag 20-23 uur: Plan T + Peach

zaterdag 20-23 uur: De Nouveau

Over de artiesten

Chicho Salsa

vrijdag van 20u-22u I Mojitobar Leliënlaan

Chichosalsa werd opgericht in Trinidad (Cuba) en is sinds 2006 actief in België. Zin om te leren salsa dansen? De cursussen van Chicho Salsa staan garant voor een grote portie dans, muziek, plezier en ambiance. Chicho staat in voor het aanleren van Cubaanse Salsa met de nadruk op een goede basis.

Lise en Sing Song Sally

vrijdag van 20u-22u en 22u30-00u30 I Duvelterras Varenlaan

Sing Song Sally leeft, en dat zal u geweten hebben. Met het hart op de tong èn op de snaren brengt ze songs die barsten van de positieve energie. Inpluggen en gààn, dat is het motto.

Jukebox Vibes

zaterdag van 21u-24u I Ginbar Krokuslaan

Jukebox Vibes is een project van Bart SwingZ en Mila Hart. Beiden zijn al ettelijke jaren actief in het muziekwereldje. Bart SwingZ heeft al heel wat muzikale watertjes doorzwommen sinds zijn deelname aan de soundmixshow in 1993. Mila Hart deed backing vocals bij oa Jo Vally en Swoop, maar ook als zangeres bij diverse bands.

Ze dachten dat het wel leuk zou zijn om gewoon op verzoek te zingen net zoals je vroeger je platen koos bij een jukebox. Daarom kan je bij hen ook je plaatje kiezen aan de hand van hun uitgebreide repertoirelijst. Bart SwingZ is afkomstig uit Hoboken en Mila Hart uit Burcht

The Queen B's

zaterdag van 21u-24u I Ginbar Krokuslaan

4 jaar geleden besloten wij, Frie, Christ’l en Britt, 3 vriendinnen uit het Antwerpse, een jeugddroom waar te maken en samen een coverband, “ The Queen B’s “ te vormen. Ons repertoire bevat muziek van de jaren ’50 tot nu. Van Disco tot Rock, van Jazz tot Country, van the 60's tot Soul, kortom alle genres voor jong én oud. Wat we ook doen, voor ons draait het niet alleen om zingen: muziek, outfits, juwelen, make up, belichting en Interactie met ons publiek is voor ons heel belangrijk.

The Mojo Daemons

zaterdag van 21u-23u I Smaak-café Tulpenlaan

The Mojo Daemons bestaan uit twee muzikanten die hun inspiratie halen uit zowel de traditionele blues en New Orleans jazz, als uit meer modernere blues stijlen met af en toe een revival knipoog en soms zelfs een vleugje rockabilly. Smokestack B. (Kris 'den Bosse' Van Bosstraeten – opgegroeid in de Zonnebloemlaan) bespeelt niet enkel de gevoelige snaar van zijn gitaren maar mikt ook een beetje op de jouwe terwijl Big Ben Bullet ('den Ben' Pittoors) zijn best doet om z'n ruwe stem om te buigen in een lichte en aangename bezwering en bij tijd en stond teruggrijpt naar wat doorademde mondharmonica's.

Plan T + Peach

zaterdag van 20u-23u I Mojitobar Leliënlaan

Net zoals vorig jaar is Plan T er weer bij! Zangeres Eline kan er dit jaar jammer genoeg niet bij zijn. Gelukkig heeft de band een getalenteerde invalster gevonden. Pia Van De Peer zal de zang voor haar rekening nemen op de lichtfeesten. Je mag je verwachten aan nieuwe nummers die hun live-debuut gaan maken, onze oude vertrouwde nummers en enkele leuke covers. Aan het concept is er dus niets veranderd en is er geen enkele reden om geen kijkje te komen nemen! Plan T + Peach hoopt er dan ook op er samen met jullie een knalshow van te maken! See you there!

Reet Rovers

zaterdag van 20u-21u I Smaak-café Tulpenlaan

Ongeveer een jaar geleden heeft de liefde voor muziek een aantal muzikanten uit de wijk samengebracht. Onder de naam Reet Rovers brengen Wannes, Danny, Jan, Raf, Ivan, Rike, Tijl en Koen sindsdien Irish folk muziek. Partituren hebben zij niet nodig, er wordt geïmproviseerd en aangepast. Of nu op de viool, de mondharmonica, de fluit, de banjolele, de mandoline, de ukulele, de bouzouki, de bodhran, de gitaar of de bas, laat je meeslepen bij liedjes zoals ‘Whiskey in the jar’ of ‘Dirty Old Town’ en waan je op bezoek in een Irish Pub.

Accént

zaterdag van 20u-22u I Duvelterras Varenlaan

“Accént!” bestaat uit 5 muzikanten afkomstig uit de streek, allen afgestudeerd aan de muziekacademie van Hemiksem. In 2012 kreeg Christophe Leclère het idee om met enkele vrienden een groepje op te richten om eens op de Meir te gaan spelen. Met dit als doel sloten Sasha Bosny, Matthias Buschop en Bram de Leege zich bij hem aan. Een tijdje later werd de ploeg compleet met Kristof Verhulst erbij op zijn cajón en drumstel. “Accént!” zorgde steeds voor de nodige muzikale ambiance met een gevarieerd programma op trouw- en verjaardagsfeesten, open podia, de Lichtfeesten '16 & '17 en als huisband bij “De Ideale Wereld”.

De Nouveau

zaterdag van 20u-23u I Markt Rozenlaan

De Nouveau, een vrolijke mengeling van folk, country en bluegrass. Eigen nummers aangevuld met traditionals en covers van recenter werk. Opzwepende, dansbare tempo's worden afgewisseld met wat meer rustigere songs. Zowel akoestisch als versterkt zorgt De Nouveau voor een aangename sfeer met vingervlugge muziek waar je vrolijk van wordt. Volg ons op Facebook en Instagram via @denouveaumusic.

4 Pleasure

zaterdag van 22u-24u I Duvelterras Varenlaan

4 pleasure is een coverband met muziek van vooral de jaren ‘60 en ‘70. Met Terry als zanger/gitarist, Marc als bassist, Raoel is gitarist en met Gerry achter zijn drumstel, zo spelen we al 10 jaar gepassioneerd samen als band.

Backyard Crashers

vrijdag van 21u-24u I Smaak-café Tulpenlaan

Deze no-nonsens band brengt herkenbare en minder voor de hand liggende rock covers. Geert De Weerdt (gitaar), Jan Van de Velde (Drum) en Dries De Maeyer (Bas) kwamen elkaar na allerlei muzikale omzwervingen terug tegen in een backyard. Voor de ondersteuning van het zonder meer puike stemgeluid van Tessa Blokland bleken deze drie oude rotten voldoende voor een volle sound. Samen geven ze er een ferme lap op. Aan u om te bepalen wat er zoal gecrashed wordt.

Giana & Elias

vrijdag van 20u-21u I Smaak-café Tulpenlaan

Twee jonge mensen, Giana uit Niel en Elias uit Aartselaar die al vroeg hun muzikale passie volgden en nog voor open wegen staan. Ze zijn mekaar tegengekomen op DE! KUNSTHUMANIORA te Antwerpen waar ze beiden muziek studeren. Ze hebben als straatmuzikanten al voor warme sfeer gezorgd in de koekenstad. Giana zingt en begeleidt zichzelf op piano. Ze zingt covers en heeft paar eigen nummers in het genre pop en jazz ,samen onder begeleiding van Elias zijn gitaar of saxofoon vormen ze een duo. Nu gaan ze hun beste beentje voorzetten tijdens de lichtfeesten te Reet.
Wil je tijdens de lichtfeesten editie 2018 komen optreden?
 
Fijn. Laat a.u.b. hier je gegevens achter en wij zoeken de juiste match tussen podium en artiest(engroep).
 

We zijn voornamelijk op zoek naar sfeervolle muziek die helemaal past bij het speciale unieke karakter van de Lichtfeesten. Er zijn verschillende terrasjes, bars en podia in de straten waar we lokaal talent uit de streek een kans willen geven om in de spotlight te stappen en aan de wereld te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Reken op een talrijk en bovenal gezellig en vrolijk publiek.

Heb je nog vragen?
Aarzel niet ons te contacteren: ivan.deboi@gmail.com

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin