Lokaal muzikaal talent

2de editie : Lokaal muzikaal talent maken van Lichtfeesten een echte belevenis

Om de vijf kilometer aan verlichte huizen en tuinen een extra dimensie en sfeer te geven, ging de organisatie dit jaar op zoek naar lokaal muzikaal talent.  Op vrijdag 11 en vooral op zaterdag 12 augustus krijgt lokaal muzikaal talent de kans om hun kunnen te laten zien tijdens deze 60ste Lichtfeesten.
De optredens duren 3 uur , telkens tussen 20u30 en 23u30, met uiteraard diverse pauzes. De groepen staan op 7 verschillende in de wijk verspreid. Zo wordt een wandeling doorheen de wijk een echte belevenis.


Kom zelf luisteren en kijken en bepaal via onze Facebookpagina wie uw favoriete groep is.
De groep die tegen zondag 13 augustus 12u.00 de meeste Likes en uniek gedeelde berichten achter hun foto van lokaal talent op onze Facebookpagina heeft, wint onze publieksprijs "Lokaal talent 2017".

Overzicht groepen "lokaal muzikaal talent" - 20u30-23u30 |

Vrijdag 11 augustus

Sing for Smiles
PLAN T uit Boom en Schelle
Van 20u.30 - 23u30 in de Azalealaan (Plaats 4)


Een drummer en een gitarist die vanaf de eerste kleuterklas tot het zesde middelbaar samen in de klas zaten, spendeerden vanaf hun 12 jaar de meeste van hun woensdagnamiddagen aan jammen en muziek schrijven. Voor een schoolproject kwam er een goede vriend die piano speelde meespelen,  maar toen hij de basgitaar in zijn handen nam, was de keuze snel gemaakt. Enkele jaren later, wanneer de drie afstudeerden, werden ze samengezet met een zangeres om hun proclamatie te voorzien van muziek. Van het één kwam het ander: nu spelen ze samen eigen rock- en popmuziek in combinatie met enkele covers.Decent Groove
SHARON ADREANNE uit Willebroek
Van 20u.30 - 23u30 in de Varenlaan  (Plaats 5)

Sharon Adréanne is een 24 jarige Vlaamse singer-songwriter, muzikante en studente woonachtig te Willebroek (België). Momenteel studeert ze muziekproductie aan het Conservatorium van Gent en maakt ze sinds april 2015 deel uit van het meisjeskoor Scala & The Kolacny Brothers.

Sinds haar 14 jaar schrijft Sharon eigen nummers, dit zowel in het Nederlands als in het Engels. Haar muziekstijl kan in de categorieën pop - ballad - singer-songwriter - ambient geplaatst worden. In haar teksten behandelt ze op een poëtische, verhalende en soms metaforische manier onderwerpen waar vele mensen zich mee kunnen associëren (de liefde, verdriet, loslaten, actualiteit,...).
DJ's in de Krokuslaan
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaterdag 12 augustus  | 20u30 - 23u30

4 pleasure
4 PLEASURE uit Hemiksem
Van 20u.30 - 23u30 in de Gladiolenlaan/Tulpenlaan (Plaats 7)
Wij zijn 5 muzikanten die dezelfde passie hebben voor muziek. Samen brengen wij nummers van Roy Orbinson, Elvis, CCR en veel andere. Back to the '60's & '70's.
 Zo vormen wij de groep 4 pleasure. 

accent
ACCENT uit Hemiksem
Van 20u.30 - 23u30 in de Rozenlaan (Plaats 1)

“Accént!” bestaat uit 5 muzikanten afkomstig uit de streek, allen afgestudeerd aan de muziekacademie van Hemiksem.
In 2012 kreeg Christophe Leclère het idee om met enkele vrienden een groepje op te richten om eens op de Meir te gaan spelen.
Met dit als doel sloten Sasha Bosny, Matthias Buschop en Bram de Leege zich bij hem aan.
Een tijdje later werd de ploeg compleet met Kristof Verhulst erbij op zijn cajón en drumstel.
“Accént!” zorgde steeds voor de nodige muzikale ambiance met een gevarieerd programma op trouw- en verjaardagsfeesten, open podia en de Lichtfeesten 2016.Sing for Smiles
PLAN T uit Boom en Schelle
Van 20u.30 - 23u30 in Azalealaan (Plaats 4)

Een drummer en een gitarist die vanaf de eerste kleuterklas tot het zesde middelbaar samen in de klas zaten, spendeerden vanaf hun 12 jaar de meeste van hun woensdagnamiddagen aan jammen en muziek schrijven. Voor een schoolproject kwam er een goede vriend die piano speelde meespelen,  maar toen hij de basgitaar in zijn handen nam, was de keuze snel gemaakt. Enkele jaren later, wanneer de drie afstudeerden, werden ze samengezet met een zangeres om hun proclamatie te voorzien van muziek. Van het één kwam het ander: nu spelen ze samen eigen rock- en popmuziek in combinatie met enkele covers.

the queens B's
THE QUEEN B'S uit Hoboken & BART SWINGZ uit Hoboken
Van 20u.30 - 23u30 in de Varenlaan (Plaats 5)

The Queen B’s zijn het geesteskind van Frie Claes. Twee jaar geleden besloot zij om samen met 2 vriendinnen, Christ’l Haesaerts en Brigitte Van Tongerloo, een jeugddroom waar te maken en samen een coverband te vormen. Het repertoire bevat muziek van de jaren ’50 tot nu. Van Disco tot Rock, van Jazz tot Country en Soul, kortom alle genres voor jong én oud. Het publiek zien meezingen en dansen geeft ons een enorme voldoening.


bart Zwings
BART SWINGZ uit Hoboken


Bart zong al voor hij kon praten, maar ontdekte pas echt zijn zangtalent met de opkomst van de karaoke eind jaren ’80 en deelname aan een Soundmixshow bij VTM in ’93.
Samen met een goede vriend én collega-zanger werd het duo Barriere opgericht. Na verandering van bezetting én een solocarrière van de laatste zangeres, werd besloten solo verder te gaan. Bart Swingz werd geboren. Met zijn al meer dan 30 jaar ervaring beschikt hij over een repertoire van meer dan 300 nummers in diverse genres.

The bald and the curlyful
Backyard Crashers uit Reet
Van 20u.30 - 23u30 in de Krokuslaan (Plaats 6)

Deze no-nonsens band brengt herkenbare en minder voor de hand liggende rock covers.
Geert De Weerdt (gitaar), Jan Van de Velde (Drum) en Dries De Maeyer (Bas) kwamen elkaar na allerlei muzikale omzwervingen terug tegen in een backyard.

Voor de ondersteuning van het zonder meer puike stemgeluid van Tessa Blokland bleken deze drie oude rotten voldoende voor een volle sound. Samen geven ze er een ferme lap op. Aan u om te bepalen wat er zoal gecrashed wordt.


The bald and the curlyful
Lise uit Antwerpen
Van 20u.30 - 23u30 in de Salvialaan (Plaats 2)

Lise maakt oprechte, Nederlandstalige songs. Vaak ingetogen, soms uitbundig, maar altijd herkenbaar. Haar teksten zitten vol met de grote en kleine kanten van het leven, en achter elke hoek schuilt een nieuw verhaal.


The bald and the curlyful
The Day by Day Gospel Singers uit Reet en Rijkevorsel
Van 20u.30 - 23u30 in de Rozenlaan (Plaats 3)

The Day by Day Gospel Singers zijn vijf ervaren blanke gospelzangers die huwelijken, recepties, bedrijfsfeesten en culturele evenementen opluisteren.
Iedere kandidaat-zanger is welkom om na een stemtest ons intensieve begeleidingstraject te doorlopen en al na zes weken met ons op het podium te staan!
Wij delen de passie voor pure black gospel en sluiten nauw aan bij de originele versie van ieder nummer dat we voor jou en je gasten zullen brengen.
We treden op in onze authentieke wijnrode gospel choir robes zoals je hiernaast ziet en maken zo je gospelervaring helemaal compleet!